OM TIKØB

OM TIKØB


Tikøb ligger langt ude på landet, hvor landets bedste strande, vand, skov og storbyen alt sammen er indenfor rækkevidde. Landsbyen ligger smukt omkranset af marker og skov og alligevel tager det kun 45 minutter at komme til Rådhuspladsen. Man kan også tage Kystbanen fra Espergærde eller Humlebæk stationer, bare 10 minutter nede af vejen.


I Tikøb ligger Danmarks sidste landsbyskole og deler område med vuggestue, børnehave og fritidsordning. For børnefamilien er der tale om det perfekte ”kinder æg”, hvor ens barn eller søskendeflok følges ad fra vuggestue frem til udskoling i 6 klasse sammen med naboens børn. Her dannes relationer for livet.


I Tikøb har vi vores egen SPAR eller Tikøb Brugsforening blandt de lokale. Vi kan bryste os af landets bedste service, hvor du bliver betjent af et vellidt personale, som kan fejre både 10- og 15- og 25-års jubilæum og her får flere af de unge deres debut på arbejdslivet. Vi har også en bager, benzintank, og et berømt røgeri. I Tikøb støtter vi op omkring lokale erhvervsdrivende!


Det er en landsby, hvor man kender hinanden og vil hinanden. Man hilser på hinanden, når man mødes på gaden og hvor der i byen altid findes en tømrer, en elektriker eller én der kan fikse dit komfur. Tikøb er en landsby, hvor man bliver taget godt imod – hvis man altså selv vil.


Vi kan lide at mødes i Tikøb. I sommerhalvåret holdes der jævnligt fredagsbar, hvor voksne fra alle hjørner af byen mødes og lægger ugen bag sig, mens børn tumler i baggrunden på fodboldbanen og legepladsen. Frivillige kræfter inviterer til kantineaftener på Tikøb skole, hvor alle er velkomne. Menukortet er varieret og spænder fra traditionelle danske retter til vegetarretter. Der er mad for enhver smag og prisen er sat så alle kan være med.


Tikøb af kendt for sit stærke foreningsliv drevet af lokale ildsjæle. Du behøver ikke at forlade bygrænsen og køre langt efter fodboldhold, badmintonbaner, gymnastik, golf, petanque, tennisbaner m.m. Er du medlem af kulturforeningen får du jævnligt invitationer til spændende arrangementer. Her kan du deltage i gin-smagning eller byvandring, hvor du bliver så meget klogere på byens lokale historie m.m.


Tikøb ligger i hjertet af det smukkeste landskab. Er du til mountainbike kan du blive udfordret på en 17 km lang rute gennem natur og skov i Danstrup Hegn. I Gurre skov kan du gå den korte tur med din firbenede ven eller på hesteryg. Er vejret godt kan man også tage turen rundt om Gurre sø, passere den smukke anemone ø og inden du får set dig om har du tilbagelagt 10 km. I Tikøb finder du også en lille 9 hullers golfklub kendt for sin varierede bane og ikke mindst hyggelige samvær. Drømmer man om at spille på de store baner, ligger 3 af landets bedste golfbaner indenfor en radius af blot 10 kilometer.


Du er altid velkommen i Tikøb!

Vinkebakken er den sti ved daginstitutionen Familiehuset, hvor forældre vinker farvel til deres små poder.